La central solar més gran d’Europa vista des d’un satèl·lit

La central solar més gran d’Europa vista des d’un satèl·lit

Aquí teniu una imatge comparativa del 19 de març de 2019, a la part inferior, i la següent, feta el 2 de febrer del 2020, a la superior, del satèl·lit Landsat 8. S’observa perfectament el canvi de l’ús del sol, amb les plaques solars que cobreixen gairebé 1.000 hectàrees de superfície.

A finals del 2019, l’empresa Iberdrola va completar la planta fotovoltaica més gran d’Europa, amb més d’un milió de plaques solars situades a Usagre, a la província de Badajoz. Aquesta immensa planta de generació d’electricitat és capaç de produir 500 megawats per subministrar energia a 250.000 persones a l’any. S’espera quen d’aquí poques setmanes comenci a funcionar i deixaran d’emetre’s 215.000 tones de CO2 a l’atmosfera a l’any.

Aquesta central forma part del pla d’Iberdrola d’augmentar l’energia neta a Espanya. Entre els diferents projectes, la companyia espera arribar als 10.000 megawats d’energia solar i eòlica el 2030.

Sense cap mena de dubte, aquesta és una gran aposta per a la sostenibilitat del planeta i per virar cap a la transició energètica. Però nosaltres, com a persones, tenim molt a dir i no hem de deixar que les energies renovables estiguin només en mans de les gran companyies elèctriques. Tot el que puguem generar nosaltres a casa nostra, fem-ho, apostem per l’autoconsum i per reduir al màxim possible el subministrament exterior.

Font: https://www.ccma.cat/el-temps/la-central-solar-mes-gran-deuropa-vista-des-de-satellit/noticia/2996132/

 

 

Leave a comment