Qui som?

L’Agència d’Energia del Ripollès és un ens sense entitat jurídica pròpia depenent de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura que vol donar assistència tècnica a la gestió energètica dels municipis per fomentar les accions d’estalvi i eficiència energètica en l’àmbit públic, així com servir com a eina de sensibilització de tota la població, així com de punt de suport per aquelles empreses interessades en fer una diagnosi de les seves instal·lacions.

agencia ENERGIA logo-03

L’Agència va néixer dins el sí de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura amb l’objectiu de donar assistència tècnica per al correcte funcionament de la gestió energètica dels municipis per fomentar les accions d’estalvi i eficiència energètica en l’àmbit públic. La seva creació deriva del projecte de cooperació Eureners2 – Europa y Energía, sota el nom de Punt d’InfoEnergia del Ripollès.

Amb el temps, els àmbits de treball de l’Agència d’Energia ha anat creixent, i finalment la seva gestió s’ha traspassat a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès.

Dins l’assessorament es dóna resposta a temes com la contractació i la revisió de tarifes, la racionalització de pòlisses, la implantació de les recomanacions sorgides d’auditories energètiques, els anàlisi de consums, les subvencions en matèria d’estalvi i eficiència de diferents administracions, i implantació d’energies renovables. Aquest sistema permet als municipis gaudir d’un assessorament tècnic, un estalvi del cost pel fet de tenir la informació centralitzada i gestionada pels tècnics de l’Agència, un increment de l’eficàcia de gestió i una clara repercussió en la millora de l’eficiència energètica dels municipis.

Així, els nostres objectius a assolir són:

  • Implementar la comptabilitat energètica municipal.
  • Impulsar mesures d’estalvi i eficiència energètica, en sector públic i privat.
  • Impulsar les fonts energètiques renovables.
  • Desenvolupar actuacions de formació i difusió. Millorar la consciència social i el coneixement sobre la qüestió energètica i el canvi climàtic.
  • Elaborar i implementar Plans d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) mitjançant l’adhesió dels municipis al Pacte d’Alcaldes i Alcadesses.

Des de l’Agència participem en diferents projectes, ja sigui com a col·laboradors o bé com a coordinadors. Per més informació, feu clic AQUÍ.

Per accedir a documentació generada en l’àmbit energètic per l’Agència d’Energia, feu clic AQUÍ.

Comments are closed