Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

Aprovat el projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica

Font: www.lavola.com

El projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica per assolir la neutralitat d’emissions a molt tard el 2050 va ser aprovat el dimarts passat pel Govern d’Espanya.

El text articula la resposta del país al desafiament del canvi climàtic, orienta l’acció integrant objectius i eines i minimitza impactes negatius per a l’economia, la societat i els ecosistemes.

En un context de reactivació de l’economia enfront del COVID-19, el projecte posiciona a l’Estat espanyol perquè aprofiti les oportunitats que obre la transició ecològica en termes de modernització de l’economia, d’una nova reindustrialització, de generació d’ocupació i d’atracció d’inversions.

És un projecte necessari per articular la resta de polítiques i mesures. Ha de servir de marc institucional, de referent per donar certesa i estabilitat a tots els actors, públics i privats, i a mobilitzar l’acció climàtica.

Es tracta d’un text àmpliament participat, que dóna resposta, d’una banda, a les demandes generals de la societat davant la resposta a l’emergència climàtica, i de l’altra, als suggeriments i al·legacions que s’han anat rebent en el seu procés d’elaboració.

 

Leave a comment