Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

Convocats els ajuts Leader 2019 per a promoure l’activitat econòmica a les zones rurals

Amb aquests ajuts es preveu generar una inversió de més de 23 M€ en els territoris rurals Leader de Catalunya amb l’execució de més de 250 projectes que comportaran la creació directa de més 200 llocs de treball.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha obert la convocatòria dels ajuts destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, corresponents a l’any 2019, per un import de 7,6 M€.

Aquests ajuts, que enguany es convoquen per cinquena vegada, s’emmarquen en el Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) 2014-2020. El termini de presentació de sol·licituds serà fins al 15 de gener de 2020.

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i la creació i/o el manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves. S’adrecen principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i el desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural. 

Amb els projectes d’inversió que es fomentaran amb els ajuts objecte d’aquesta nova convocatòria, es preveu generar una inversió de més de 23M € en els territoris rurals Leader de Catalunya amb l’execució de més de 250 projectes que comportaran la creació de més 200 llocs de treball i la consolidació d’uns 1.000 més de manera directa. 

La gestió dels ajuts serà exercida amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local (GAL) seleccionats pel Departament per aplicar el desenvolupament local participatiu Leader a les zones rurals de Catalunya.

Per aplicar el desenvolupament local participatiu Leader durant el període de programació 2014-2020, el Departament va seleccionar 11 grups Leader amb els àmbits territorials que s’indiquen a la Relació de grups i els municipis del seu àmbit.

Font: DARP

Leave a comment