Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

El projecte Pirinnowa’tt es presenta a la Taula de debat sobre la Transició Energètica de Ponent

Els integrants de la Taula sobre la Transició Energètica a Ponent es van reunir el passat 13 de febrer a Mollerussa per conèixer diferents projectes al voltant de la transició energètica. Formen part d’aquesta taula tècnics de l’Associació Leader de Ponent, els quatre Consells Comarcals (UrgellPla d’UrgellGarrigues i Segrià), així com personal tècnic públic i privat d’entitats del territori. El projecte PECT sobre transició energètica ‘‘Green & Circular”, sol·licitat per Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i la proposta per adherir-se al Pacte Territorial de la Transició Energètica a Ponent estaven sobre la taula en la trobada.

L’Associació Leader de Ponent fa anys que treballa per tal de generar un debat conscient i participatiu sobre temes energètics a les Terres de Ponent. Fruit del projecte de cooperació ENFOCC, que té com a objectiu fer arribar al públic la idea de que una nova cultura energètica i forestal és possible, i amb un escenari gairebé incipient sobre aquesta temàtica al territori, l’any 2017 l’Associació va voler revertir aquesta mancança i va constituir la Taula de debat sobre la Transició Energètica a Ponent.

En aquest espai de trobada, s’hi generen discussions al voltant de l’emergència climàtica amb experts i/o representants del sector per tal de conèixer iniciatives o projectes i propiciar la col·laboració i cooperació público-privada. En aquest sentit, s’ha apostat per la presentació del projecte innovador “PIRINNOWA’TT: Transició energètica, mobilitat sostenible i ocupació” juntament amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès en el qual s’ha aprovat una Capacitació especialitzada en instal·lacions solars fotovoltaiques i la redacció d’una diagnosi sobre les potencialitats de l’energia solar fotovoltaica i les seves oportunitats de negoci.

Per altra banda, l’Associació Leader de Ponent ofereix informació en l’àmbit energètic, organitza tallers i jornades per al públic general sobre la transició energètica i elabora informes tècnics de temàtica energètica i d’aplicació de mesures de mitigació i adaptació als efectes del canvi climàtic. També es treballa per la signatura de convenis de col·laboració amb els diferents ens supramunicipals per implementar la gestió energètica als municipis i assessorar-los en els àmbits de les energies renovables i l’estalvi i eficiència energètica. A hores d’ara, ja s’ha signat un conveni amb el Consell Comarcal del Segrià.

Font: www.leaderponent.cat

Leave a comment