Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

Nova edició del projecte Pirinnowatt

Aquest gener de 2020 s’ha iniciat el Projecte Pirinnowa`tt: Transició energètica, mobilitat sostenible i ocupació, en col.laboració amb l’Associació Leader de Ponent, en el marc de la convocatòria de projectes Innovadors i Experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya.

OBJECTIUS

El projecte defineix en els següents objectius específics:
• OE1 Assessorar ens públics, empreses i a la ciutadania en transició energètica, promovent actituds econòmicament i energèticament responsables que puguin ser compartides i transposades a altres empreses i territoris.

• OE2 El foment de les energies renovables i l’eficiència energètica entre les empreses i institucions com a mecanisme d’estalvi i eficiència energètica, millora de la competitivitat i estimulació del sector d’instal·ladors especialitzats comarcal.

• OE3 Fomentar noves polítiques i dinàmiques territorials sostenibles, mitjançant metodologies innovadores, que posin en valor els recursos endògens del territori i promoguin un model energètic de transició cap a un origen 100% renovable.

• OE4 Cooperar i transferir el coneixement del sector energètic i sobre la transició energètica entre administracions públiques, empreses privades i particulars.

• OE5 Millorar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur i l’adaptació a nous perfils de professionals en actiu de sectors tradicionals en els sectors laborals vinculats a la transició energètica.

ACCIONS PREVISTES

ACCIONS DESTACADES

  • Capacitació especialitzada en energia solar fotovoltaica (50h) Ripollès i Ponent. Previsió segon semestre 2020
  • Accions tècniques per al foment de la transició energètica en territoris rurals. Acció iniciada.
  • Seminari d’introducció a la reparació i manteniment del vehicle elèctric (16h). Ripollès. Previsió Primer semestre 2020
  • Diagnosi i estratègia comarcal cap a la transició energètica al Ripollès. Acció iniciada.
  • Diagnosi sobre les potencialitats de l’energia solar fotovoltaica i les seves oportunitats de negoci a Ponent. Acció iniciada.

Per a més informació:

innovadors@ripollesdesenvolupament.com

Eudald Hueso -Tècnic d’Energia del projecte Pirinnowa’tt
Agència de Desenvolupament del Ripollès

Pol. Ind. Els Pintors C. Joan Miró, 2-4 17500 RIPOLL Tel. 972 70 44 99

Accions de Ponent: 

nborras@leaderponent.cat

Neus Borràs – Tècnica de projectes de cooperació

Associació Leader Ponent
C. Prat de la Riba,1 25230. Mollerussa (Pla d’Urgell)
Tel. 973 711313   Ext. 415

Leave a comment