Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

Comptabilitat energètica

Comptabilitat energètica

La comptabilitat energètica consisteix en el seguiment i control de la facturació dels subministraments energètics d’electricitat i combustibles. A partir de les dades de les factures es poden avaluar de manera àgil i senzilla els consums energètics per establir objectius reals de millora en estalvi i eficiència energètica i econòmica.

Els subministraments d’electricitat i de gas, incorporen diversos conceptes que afecten al preu final de l’energia consumida, el conneixement d’aquests factors és clau per a entendre com ens facturen els consums. i el preu final de l’energia).

Actualment, el mercat energètic d’electricitat i de gas és lliure, així com el dels altres  subministraments energètics, és lliure. Això vol dir que , empreses i tots els ciutadans i ciutadanes podem demanar diferents ofertes i triar entre les diferents empreses comercialitzadores  que operen en el territori català.

Càlcul del dimensionat fotovoltaic

El càlcul del dimensionat fotovoltaic és una eina  de càlcul inicial per plantejar la viabilitat de la implementació  d’un sistema d’autoconsum  fotovoltaica a l’empresa, habitatge d’un particular o  equipament.

L’assessorament permet obtenir una proposta inicial de dimensionat de la instal·lació segons l’espai disponible que s’optimitza en funció del conneixement dels consums reals del subministrament

A partir d’aquesta també es calcula l’energia que es pot produir, la inversió aproximada de la instal·lació i en conseqüència, la seva rendibilitat econòmica.

A partir de la introducció dels consums i costos energètics de la darrera anualitat, com a mínim, es poden realitzar els càlculs del disseny del sistema fotovoltaic. d’una manera àgil i senzilla.

Eina gratuïta de gestuó energètica per a empreses i particulars

Permet portar un control dels diferents subministraments energètics en una mateixa plataforma. Visualitzant de manera agregada i idividualment els nostres consums i despesa. A més, disposar de diverses utilitats com la calculadora solar, ràtios energètics i anàlisi de la petjada de carboni.

Petjada de carboni

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. I am text block. edit to change text. I am text block. Click edit button to change this text.