Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

Fanals solars com a mesura provisional a Planès

L'enllumenat sostenible es reubicarà un cop el nucli disposi de la nova instal·lació

L’Ajuntament de Planoles ha optat per una mesura provisional davant la falta d’enllumenat al nucli de Planès. Mentre el projecte per instal·lar els nous fanals tot just s’aprovava aquesta setmana en un ple extraordinari, s’han instal·lat punts de llum que funcionen amb energia solar. Segons l’alcalde de Planoles, David Verge, l’alternativa s’ha pres perquè «els veïns feia més de dos anys que no tenien  punts de llum al carrer» i ara disposen d’aquests fanals «distribuïdes a tot el municipi, sobretot a les cruïlles».

El cost d’aquesta mesura provisional ha estat de 3.500 euros i des del consistori asseguren que un cop Planes disposi del nou enllumenat, els fanals solars es reubicaran a altres camins dels voltants per aprofitar la inversió. Verge explica que estan «molt contents» amb aquests llums perquè «tenen el LED incorporat i quan passes per sota s’amplia la il·luminació», a més «ha estat una inversió molt assequible».

Al mes de gener s’adjudicarà el projecte de l’enllumenat de Planès i al febrer haurien de començar les intervencions que es podrien allargar fins a mitjans d’estiu, segons l’alcalde.

Tot i que, el cost total de la instal·lació és de gairebé 400 mil euros, el consistori ha rebut una subvenció de 39 mil euros i ha hagut de demanar un préstec per valor de 200 mil euros, espera però poder rebre més ajuts a través del Pla Únic d’Obres i Serveis.

Font: El Ripollès Digital

Leave a comment