La diputada Anna Barnadas ha assistit a l’acte informatiu d’enguany
Aquest matí ha tingut lloc la jornada de replicabilitat de processos d’adaptació al canvi climàtic «Promovent la resiliència i reptes de l’economia i la societat local en l’adaptació al canvi climàtic». L’acte l’han organitzat la Reserva de la Biosfera (RB) del Montseny, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la RB de les Terres de l’Ebre, i se situa dins el marc del projecte europeu «Life Clinomics» (Life14CCA/ES/000102). La jornada ha tingut lloc al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la diputada Anna Barnadas hi ha assistit com a representant de la Diputació.
L’objectiu principal de la jornada era reivindicar l’estratègia Clinomics com un model de govern útil per incrementar la resiliència contra el canvi climàtic de les administracions i entitats locals.
El professor de geografia i ciències ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona, David Saurí, ha parlat sobre el «Canvi climàtic, un problema global. Afectació a l’activitat socioeconòmica». Seguidament, el responsable de l’Àrea Adaptació de l’Oficina de Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, Gabriel Borràs, ha explicat «La Llei 16/2017, de l’1 d’agost, del canvi climàtic, i els objectius de les MeTACC». Per acabar, la tècnica de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Girona Helena Perxacs ha parlat sobre els «Processos d’adaptació al canvi climàtic des de Life Clinomics». L’acte ha conclòs amb una visita guiada al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.
El projecte «Life Clinomics» és promogut per la RB del Montseny, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la RB de Terres de l’Ebre. La Diputació de Barcelona n’és la coordinadora, amb el suport de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), la Cambra de Comerç de Barcelona (CCB), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGTCAT) i la Unió de Pagesos de Catalunya (UPCAT).
Font: Diputació de Lleida