Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

La biomassa, l’energia que genera ocupació

La renovable que més llocs de treball genera a l’Estat Espanyol

Quan parlem de la biomassa sempre ho fem a nivell de sostenibilitat. En ocasions, també ens referim als seus beneficis econòmics tant a petita escala com a gran escala. Ara bé, un tema que no hem tractat mai i que és força interessant és el de la creació d’ocupació. És per això que més enllà de tots els beneficis mediambientals d’aquesta energia, també és una de les renovables que més llocs de treball genera a l’Estat Espanyol.

En aquest sentit, cal que fem un cop d’ull a l’informe d’Energias Renovables y Empleo. Un document elaborat per l’Agència Internacional de les Energies Renovables (IRENA). En ell s’indica que a l’Estat Espanyol prop de 16.000 llocs de treball estan generats gràcies a la biomassa. Una xifra que forma part de les més de 65.000 personas que treballen en el sector de les energies renovables (eòlica, fotovoltaica, biocarburants i biomassa).

I què passa a Europa?

A nivell europeu, la biomassa és l’energia renovable que més ocupació genera per unitat d’energia produïda. A més de crear més ocupació que qualsevol altre tipus d’energia renovable; ho fa dins de la Unió Europea ja que tot el procés de recollida de biomassa i la seva transformació fins al combustible final es fa sense necessitat d’importar ni ocupació ni material. En definitiva, tot són avantatges per a aquesta energia.

Font: https://biomassenergetic.com/

Leave a comment