Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

La Generalitat destina a la lluita contra pobresa energètica els 40.000 euros estalviats durant la IV Marató de l’Estalvi Energètic

Els 16 edificis de la Generalitat que han participat en la iniciativa han reduït el consum d’electricitat un 14%, el de gas un 46% i el d’aigua un 14%.

Aquesta xifra servirà per dur a terme, a través de l’INCASÒL, intervencions que facilitin l’estalvi energètic i la reducció de la factura en habitatges de titularitat pública.

 

a Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català d’Energia (ICAEN) –que ha promogut la iniciativa en la institució-, ha lliurat avui a l’INCASÒL un xec de 39.152 euros, procedents dels estalvis aconseguits durant la seva participació en la IV Marató de l’Estalvi Energètic, per tal que els destini a la lluita contra la pobresa energètica. En concret, aquests diners es destinaran a edificis d’habitatges de titularitat pública en què es faran intervencions (canvi d’enllumenat, programadors,…) que facilitin l’estalvi energètic i la reducció final de factura, i també s’estudiarà la implementació de sistemes de producció energètica solar (tèrmica o elèctrica) que siguin eficients i es puguin incorporar als habitatges de famílies que pateixin pobresa energètica.

La Marató de l’Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia en ens i administracions públiques que destina l’estalvi econòmic aconseguit a accions contra la pobresa energètica, i que s’ha celebrat durant tot el mes de febrer. La Generalitat ha participat en la iniciativa amb 16 edificis corresponents a 9 departaments, que incloïen des de seus i oficines fins al Museu Nacional d’Art de Catalunya o el CAP La Marina (Barcelona). En aquests equipaments s’ha aconseguit reduir un 14% el consum d’electricitat, un 46% el consum de gas i un 14% el consum de gas mitjançant fonamentalment la sensibilització i el foment de les bones pràctiques per part dels usuaris, és a dir, de les persones que hi treballen.

A més de la Generalitat, en la IV Marató de l’Estalvi Energètic també hi ha pres part, la Diputació de Barcelona i 10 ajuntaments, i en total hi ha participat 126 edificis públics.

Font: ICAEN

Leave a comment