Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

La producció d’energia renovable va arribar al 40% el 2019 i les emissions de generació elèctrica es van reduir un 23%

Font: El Punt Avui.

La producció d’energia renovable va arribar al 40% el 2019, segons la publicació ‘El sector elèctric espanyol en números. Informe 2019’ elaborada per la Fundació Naturgy. Un 55% de la producció va ser d’energia eòlica, un 20% d’hidràulica i un 9% fotovoltaica. La potència instal·lada en energia eòlica i fotovoltaica va créixer un 20% l’any passat.

Per altra banda, el sistema de generació elèctric espanyol va reduir un 23% les emissions de diòxid de carboni. Aquesta tendència està en línia amb la reducció d’emissions registrada des del 2005, quan es va implantar el mercat de drets d’emissió. Des d’aleshores, la reducció d’emissions generades durant la generació elèctrica s’ha reduït gairebé un 50% a l’Estat.

“Un dels fets que més va contribuir a la reducció d’emissions provocades per la generació elèctrica, a més de les renovables, va ser el ús més gran dels cicles combinats per produir electricitat”, ha assegurat l’economista especialitzat en mercats d’energia Miguel Angel Lasheras.

L’any passat, aquest tipus de producció pràcticament es va duplicar en comparació amb les xifres de 2018 i va arribar a representar un 21% del total. L’increment de la generació amb gas natural es va produir en paral·lel a una reducció de la generació amb carbó, que va representar el 4% de la producció total el 2019. “Aquest escenari marca la fi del carbó com a font energètica”, ha resumit l’economista.

Llegeix la noticia sencera a:

https://www.elpuntavui.cat/territori/article/12-infraestructures/1811511-la-produccio-d-energia-renovable-va-arribar-al-40-el-2019-i-les-emissions-de-generacio-electrica-es-van-reduir-un-23.htm

 

Leave a comment