Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

La Setmana de l’Energia acosta la transició energètica a la ciutadania per afrontar l’emergència climàtica

·Sota el lema “Tu tens l’energia, tu tens el poder!”, se celebraran activitats a més de 100 municipis per acostar el nou model energètic de futur a la ciutadania ·La Setmana s’iniciarà dilluns amb jornada “L’energia, causa i solució de l’emergència climàtica”, que se celebrarà dilluns a les 9 hores al Recinte Modernista de Sant Pau

Catalunya celebrarà entre els dies 17 i 23 de juny la Setmana de l’Energia, amb l’objectiu d’acostar als ciutadans el nou model energètic cap al qual avança Catalunya. La Setmana de l’Energia, – tindrà l’eslògan  “Tu tens l’energia, tu tens el poder!”, i sota aquest paraigües se celebraran més de 175 activitats a més de 105 municipis de tota Catalunya, que s’allargaran fins al proper 30 de juliol.
La campanya coincideix amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible que té com a lema “Modelant el futur energètic d’Europa”.
 
Enguany, la Setmana de l’Energia se celebra en plena situació d’emergència climàtica. El 70,9% de les emissions causants del canvi climàtic provenen del sector energètic, i això obliga la societat catalana a accelerar la transició cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic. Per això, la Setmana s’iniciarà dilluns al recinte modernista de Sant Pau amb la sessió del cicle Esmorzars d’energia “L’energia, causa i solució de l’emergència climàtica”, que comptarà amb la participació del meteoròleg Eloi Cordomí; de Núria Palmada, membre fundadora de Som Energia, i de Lourdes Berdié, membre de la Xarxa de Sobirania Energètica, i que estarà moderada pel director de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Manel Torrent.
 
A més, totes les activitats que se celebraran durant la Setmana de l’Energia estan encaminades a apropar a la ciutadania les possibilitats que té per començar a canviar la seva relació amb l’energia. L’objectiu és no només divulgar la necessitat de fer un ús més responsable de l’energia, sinó que les persones coneguin els elements de què disposen per passar del seu actual paper de consumidores a ser productores i gestores de la seva energia.
 
Per aprofundir en els pilars del model energètic del futur, s’instal·laran a diferents municipis exposicions divulgatives sobre àmbits com el vehicle elèctric i la infraestructura de recàrrega, o la rehabilitació i la certificació energètica d’edificis. A més, també s’organitzaran tallers sobre la contractació i la gestió de l’energia, de manera que els participants disposin de tota la informació per decidir  la procedència de l’energia que consumeix i donar prioritat a la d’origen renovables, escollir la tarifa elèctrica que més s’adequa a les seves necessitats i per aprendre a interpretar la factura elèctrica.
 
Al mateix temps, les entitats organitzadores de la Setmana de l’Energia proposaran activitats en diferents formats per introduir els joves i els més petits en el món del consum responsable de l’energia.
 
Totes les activitats de la Setmana de l’energia es poden seguir a la pàgina web de l’Institut Català d’Energia (http://icaen.gencat.cat/setmanaenergia).
 
La Setmana de l’Energia està organitzada per la Generalitat de Catalunya (a través de l’Institut Català d’Energia), la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA).
 
Font: ICAEN

Leave a comment