Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

Les oportunitats de l’eficiència energètica centren una jornada a Ripoll

L’eficiència energètica obre un món de possibilitats a les empreses. Aquestes es van detallar en una jornada tècnica a la Fundació Eduard Soler, dirigida pel Doctor Antoni Fonseca, especialitzat en sistemes d’optimització i sostenibilitat.  Celebrada el passat dijous s’hi van detallar els canvis i millores, les noves normatives i els processos d’auditories energètiques que es poden realitzar. Els processos d’eficiència energètica, tant en la indústria com en habitatges, donen moltes possibilitats.

«La millora energètica no és només estalvi d’energia i econòmic, sinó també millora de confort, de salut, i finalment, una millora social», afirma el Dr. Fonseca.

Els professionals de diverses empreses i alguns particulars han pogut escoltar com cada vegada hi ha més interès en aquest camp, també perquè s’està marcant un camí lligat a reduir l’energia i controlar les emissions en l’àmbit internacional.

«Les inversions en energia fotovoltaica es poden recuperar cada vegada en menys temps, en 7 o 8 anys, i al final això és una porta per l’empresa. A nivell d’energies renovables, de processos d’optimització, d’anàlisi de dades en el Big Data, realment tot això ens aporta uns processos que és el que volem aconseguir», afirma Fonseca.

Font: El Ripollès Digital

Leave a comment