Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

L’ICAEN aposta pel vehicle elèctric per als desplaçaments professionals de la mà de Som Mobilitat

Amb aquesta mesura, l’ICAEN dona exemple i fa un pas més en el seu compromís amb la mobilitat sostenible i amb la transició cap a un nou model energètic més net i democràtic.

Els professionals de l’ICAEN podran disposar de qualsevol vehicle elèctric de Som Mobilitat, que en l’actualitat compta amb tres ubicacions i que es troba en període d’expansió. A través d’una app, els usuaris poden reservar el cotxe per a les hores que el necessitin i poden accedir-hi, utilitzar-lo i retornar-lo a la seva plaça d’aparcament original, on l’han de deixar recarregant-se. Som Mobilitat és la plataforma de vehicle compartit de la cooperativa Som Energia, i que treballa per impulsar totes aquelles accions o projectes que contribueixin a que els desplaçaments dels seus socis contaminin menys i a reduir el nombre de vehicles acumulats a les ciutats.

La mobilitat elèctrica és un dels eixos principals de la transició energètica, i l’ICAEN treballa per a la seva implantació i generalització a Catalunya. En aquest sentit, en l’actualitat està culminant l’aplicació del Pla estratègic per al desplegament d’infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC), que ha permès l’augment de la xarxa de punts de recàrrega ràpida públics i que possibilitarà que sempre hi hagi una estació de recàrrega que faciliti més de 100 km. d’autonomia en 25 minuts a 30 km. de qualsevol punt del país. En l’actualitat, i gràcies al PIRVEC, a Catalunya hi ha més de 70 punts de recàrrega ràpida i semi-ràpida a disposició de les persones usuàries de vehicle elèctric, i es preveu que a finals d’aquest any s’assoleixin els 100 punts de recàrrega per tal que els desplaçaments en vehicle elèctric es puguin realitzar còmodament per tot el territori català.

En el marc del PIRVEC també s’ha elaborat un mapa de punts de recàrrega que ofereix informació en temps real sobre l’estat de les estacions per facilitar la planificació de les rutes als usuaris. A més, ha facilitat l’operabilitat entre els punts de recàrrega de la xarxa pública mitjançant la creació de l’Aliança de municipis per la interoperabilitat de les estacions de recàrrega públiques de Catalunya.

Font: ICAEN

Leave a comment