Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

L’Institut Català d’Energia posa en marxa el programa de Cupons a la gestió energètica a la indústria

La iniciativa, dotada amb un pressupost de 100.000 euros, consisteix en el lliurament d’un cupó a l’empresa, que pot bescanviar amb un proveïdor acreditat que l’ajudarà a reduir consums i costos energètics

L’Institut Català d’Energia (ICAEN), del departament d’Empresa i Coneixement, ha creat el programa de Cupons a la gestió energètica a la indústria. L’objectiu és que empreses manufactureres contractin, a través d’un sistema de cupons, serveis de gestió energètica a proveïdors per tal d’optimitzar l’ús d’energia i reduir així els consums i els costos energètics. La mesura, que s’aplica per primera vegada com a prova pilot, comptarà amb un pressupost de 100.000 euros i el període de sol·licitud s’obrirà demà, dia 9 de maig.   

Així, les petites i mitjanes empreses manufactureres que el 2018 hagin tingut un consum d’energia final superior a 500 MWh podran sol·licitar aquestes bonificacions quan contractin els serveis d’empreses acreditades per a la labor d’auditoria energètica, amb l’objectiu d’identificar i posteriorment aplicar mesures per a reduir tant el consum d’energia com la despesa associada. Cada cupó tindrà una quantia del 50% del cost del servei, amb un màxim de 5.000 euros per servei, i cada empresa podrà sol·licitar-ne un màxim de tres.  
 
La indústria és el segon consumidor d’energia a Catalunya, amb un 27% del consum total, i l’energia és un dels principals costos operatius per a les empreses industrials, motius pels quals l’ICAEN s’ha establert com a fita acompanyar el sector en la substitució de maquinària, la transformació de processos productius i l’adopció de mesures per augmentar l’ eficiència energètica i, per tant, incrementar la seva competitivitat.
 
Totes aquestes mesures se sumen al Pla Renova’t Indústria 2019, que fomenta la renovació d’equips auxiliars de plantes industrials ubicades a Catalunya per d’altres energèticament més eficients. Aquest programa coordina els descomptes i incentius que poden oferir els fabricants i distribuïdors d’equips de la indústria que s’hi adhereixin, i els combina  amb l’acompanyament a les empreses interessades en substituir la seva maquinària.
Font: ICAEN

Leave a comment