Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

PEUSA endega una campanya per fomentar el control del consum per part dels usuaris

Energia Activa oferirà informació addicional de la factura perquè els clients puguin adaptar la potència contractada al seu ús real d’electricitat. També s’hi ofereix consells per reduir la despesa elèctrica

PEUSA ha posat en marxa un nou producte, Energia Activa, que vol ajudar els usuaris a “estalviar i guanyar eficiència”, tot ajustant la potència contractada a les necessitats reals de cada client. El projecte de la companyia elèctrica urgellenca inclou, detallen, la possibilitat de fer un estudi personalitzat, que s’enviarà de manera periòdica, en el qual es detalla les seves dades de consum elèctric, els hàbits de consum i quines possibilitats hi ha de rebaixar el preu del rebut.

L’objectiu, segons PEUSA, és “oferir informació addicional a la que consta a la factura, mostrada de manera fàcil i comprensible, per ajudar l’usuari a prendre decisions sobre el seu propi consum elèctric”, per tal que els clients “siguin actius en la presa de decisions relacionades amb el seu consum i l’ús que en fan. Per exemple, per decidir sobre canvi de tarifa, reduir la potència contractada o sobre contractació d’autoconsum. El director general d’Hidroelèctrica del Valira, Marcel Dorna, ha expressat que volen “que els clients guanyin protagonisme i puguin decidir on, quan i com consumir”, com també “que tinguin plena consciència de l’ús que fan de l’energia i coneguin productes, consells i recomanacions per estalviar”.

L’informe conté dades sobre la tarifa contractada, l’evolució del consum energètic anual, una anàlisi de la potència contractada i la realment utilitzada, així com les tarifes elèctriques disponibles i dades sobre el propi consum d’energia. En l’informe inicial s’hi inclouen consells senzills per estalviar energia i recomanacions per reduir la potència contractada, en cas que es tingui donada d’alta una tarifa més elevada de la necessària. Així mateix, s’avisa sobre com procedir en cas de sobrepassar la potència contractada, situació en què no s’aplica cap penalització.

Energia Activa és un servei exclusiu i gratuït pels clients que estiguin donats d’alta en el servei de factura electrònica i que tinguin un mínim de 6 mesos de consum.  El mes de març de 2019 s’ha iniciat una prova pilot per a clients domèstics amb fins a 15kW de potència contractada. L’informe s’envia després d’autoritzar-nos a fer l’estudi personalitzat de les dades omplint un senzill formulari que enviem per correu electrònic. Per tenir aquest servei, cal estar donat d’alta de la factura electrònica.

Font: RadioSeu

Leave a comment