Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

Pla pilot al Montseny per actuar sobre els efectes del canvi climàtic als boscos i el consum d’aigua

Els projectes es desenvoluparan durant aquest mateix any en diversos punts del parc natural

El projecte europeu Life Clinomics, que treballa per disminuir la seva vulnerabilitat, anticipar-se als impactes i augmentar la resiliència del territori davant del canvi climàtic, permetrà desenvolupar durant aquest any dos projectes pilot al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

El Life Clinomics implica tres espais naturals de Catalunya. A banda del Montseny, hi ha les Terres de l’Ebre i l’Alt Penedès. A cada territori es desenvoluparan dues accions pilot durant aquest 2019, el darrer del pla que es va iniciar el juny de 2016 i té un pressupost de gairebé 1,4 milions d’euros.

Una de les proves pilot estarà centrada en l’activitat forestal del Montseny amb l’objectiu d’actuar per reduir l’impacte que pot tenir el canvi climàtic en determinats tipus de boscos com les fagedes del massís. En aquest cas, es treballarà d’acord amb dues associacions de propietaris forestals del massís.

L’altra acció treballarà accions per l’estalvi del consum d’energia i d’aigua amb proves a quatre sectors econòmics presents al massís: l’agricultura, la ramaderia, l’explotació forestal i el sector turístic. L’objectiu és que aquestes accions pilot es puguin desenvolupar en els diferents àmbits territorials del massís, ha explicat Joana Barber, directora de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Font: El9nou

Leave a comment