Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

Ribera d’Urgellet i Bassella tindran calderes de biomassa el 2020

Els municipis de Bassella i Ribera d’Urgellet estrenaran calderes de biomassa l’any que ve. En el primer municipi, el nou edifici consistorial, que encara està en obres i ubicat al nucli d’Ogern, estarà dotat d’un sistema per escalfar tot l’equipament. L’ajuntament ja ha aprovat el projecte, que licitarà pròximament, i que suposa una inversió de fins a 57.507 euros.

A Ribera d’Urgellet, el consistori ja ha donat llum verda a dos projectes d’energia tèrmica amb biomassa. Un és per escalfar l’edifici de l’escola rural Arnau Mir, al Pla de Sant Tirs, amb una inversió de 106.128 euros. L’altre, per a l’edifici de l’ajuntament, amb una dotació de 52.491 euros.

Coll de Nargó, per la seua part, ampliarà la instal·lació de l’edifici del Dinosfera per escalfar també les aules del col·legi Sant Climent, ara amb radiadors elèctrics. El pressupost de la millora en aquest cas ascendeix a 31.644 euros.

Aquestes quatre actuacions formen part de les 26 que es portaran a terme en catorze municipis del Pirineu per desplegar calderes de biomassa. Totes es cofinançaran amb ajuts europeus del programa Forest4local que impulsa la Diputació i que està dotat amb uns 3,7 milions d’euros.

Font: El Segre

Leave a comment