L’acció, que s’ha dut a terme els mesos de maig i juny, ha format part del projecte PIRINNOWA’TT: transició energètica al Pirineu
Durant els mesos de maig i juny s’han desenvolupat a l’Alt Urgell les capacitacions especialitzades del projecte PIRINNOWA’TT: transició energètica al Pirineu, una acció subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa Projectes innovadors i experimentals. Les classes han tingut una durada de 125 hores.
El contingut formatiu s’ha centrat en les energies renovables i la millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions, amb l’objectiu final de proporcionar eines per fer més efectiva la transició energètica. Les cinc àrees de treball han permès que 13 persones hagin rebut nocions sobre instal·lacions de biomassa, energia solar tèrmica, energia solar fotovoltaica, domòtica, geotèrmia i aerotèrmia, per millorar l’eficiència i la producció i consum dels edificis.
Les capacitacions s’han plantejat amb sessions teòriques d’una setmana, que s’han complementat amb visites a equipaments del territori, fet que ha permès consolidar els conceptes treballats.
Persones en situació d’atur i professionals del sector
A diferència d’altres edicions, en què els beneficiaris eren persones en situació d’atur, i atesa l’especificitat de la temàtica, enguany s’ha reservat places per a professionals del sector, fet que ha permès que 7 tècnics reciclessin els seus coneixements en energies renovables i noves tecnologies.
Com a novetat, els assistents han pogut també fer 120 hores de pràctiques en empreses del territori, com a perfeccionament i millora de les seves competències tècnico-professionals, fet que incrementarà les seves possibilitats d’inserció.
Font: RadioSeu