Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

Vic acollirà una jornada dedicada a l’impuls de la biomassa forestal per ús tèrmic al sector agroalimentari

El proper dijous 28 de març es celebrarà la jornada tècnica en què es coneixeran de primera mà casos d’èxit de diferents subsectors del sector agroalimentari per tal que puguin valorar la biomassa com a energia per als seus processos tèrmics.

Actualment, la indústria necessita trobar noves solucions energètiques que permetin reduir costos energètics per tal de millorar la seva competitivitat i sostenibilitat. La biomassa, com a energia renovable, representa una alternativa energètica competitiva per ús tèrmic industrial, i especialment per la industria agroalimentària.

En la jornada tècnica “Impuls de la biomassa forestal per ús tèrmic al sector agroalimentari“ es coneixeran de primera mà casos d’èxit de diferents subsectors del sector agroalimentari i que, per tant, representen exemples per a les indústries, per tal que puguin valorar la biomassa com a energia per als seus processos tèrmics. També s’oferirà a les empreses industrials participants un diagnòstic gratuït per estudiar la viabilitat d’ús de la biomassa forestal

El vicepresident del Consell Comarcal d’Osona, Manel Romans, serà l’encarregat d’obrir la jornada, que comptarà amb la participació de la membre de la divisió de Gestió Energètica d’ICAEN, Laia Sarquella. Seguidament es presentarà la ponència titulada “El Clúster de la Biomassa i la promoció de la biomassa en el  sector industrial per ús tèrmic” a càrrec de Marc Cortina, Clúster Manager del Clúster de la Biomassa i David Coll, president de PIMEC Agroalimentària. Després s’exposaran exemples d’èxit en l’ús industrial de biomassa forestal a través dels projectes Sant Dalmai, Liven i Pinsos Yak, Agrofresc i SEBOL. Per últim, la jornada clourà amb un networking entre els ponents i els assistents. 

La jornada, que es celebrarà a l’Edifici El Sucre de Vic, està organitzada pel Clúster Biomassa Catalunya, l’Institut Català d’Energia i la Fira de Biomassa de Catalunya, amb la col·laboració de la patronal Pimec i el Consell Comarcal d’Osona dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) que organitza el Departament d’Agricultura.

La jornada és gratuïta, es pot inscriure a través de: info@clusterbiomassa.cat. També es pot fer la inscripció a través del servei d’inscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt

Font: RuralCat

Leave a comment