Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

L’Agència de Desenvolupament del Ripollès aposta per una xarxa completa de punts de càrrega per a vehicles elèctrics

S’ha presentat una primera proposta del Pla de Mobilitat Elèctrica

La comarca ha d’apostar per una xarxa completa de punts de càrrega per a vehicles elèctrics per no quedar-se endarrere en aquest àmbit. Aquest és el posicionament de l’Agència Ripollès Desenvolupament i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura en la primera proposta del pla de mobilitat elèctrica que s’ha presentat al consell d’alcaldes. Segons el tècnic d’energia, Eudald Hueso seria convenient que cada municipi disposés “d’un punt de càrrega semi-ràpida”, com els que hi ha actualment a Ripoll i Sant Joan. Els de càrrega ràpida s’haurien de situar en punts estratègics com a “les xarxes viàries amb més trànsit o a les zones més turístiques”.

Ara mateix, la presència d’aquest tipus de vehicles a la comarca és més aviat escassa. Se n’han comptabilitzat 11 de 100% elèctrics. “El parc de vehicles és justet” apunta Hueso.

Tots els punts de càrrega, inclosa la lenta, haurien d’estar degudament senyalitzats per atraure “tant a turistes com a residents que vulguin fer el pas al cotxe elèctric”. Ara mateix, hi ha 11 punts de càrrega lenta repartits per tota la comarca.

La primera proposta del pla de mobilitat elèctrica al Ripollès està en fase d’estudi, i si es veu correcte, es procedirà a la seva validació.

Font: El Ripollès Digital

Leave a comment