Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

Trobada virtual: casos d’èxit en l’autoconsum compartit d’energia

Font: Ajuntament de Barcelona

El proper dimarts 28 de juliol a les 16.30 h us convidem a conèixer els primers casos d’èxit en edificis residencials i a resoldre tots els dubtes sobre aquestes instal·lacions.

L’autoconsum d’energia solar fotovoltaica és un recurs d’energia neta i renovable clau en la lluita contra l’emergència climàtica. A Barcelona ja hi ha diversos exemples d’edificis residencials que han apostat per aquest nou model d’autoconsum compartit per estalviar en les seves factures comunes i per contribuir a generar energia neta.

El proper dimarts 28 de juliol a les 16.30 h us convidem a participar en una trobada virtual per conèixer en primera persona les experiències de les comunitats de veïns que han apostat per l’autoconsum compartit. També presentarem les solucions que s’ofereixen tant des de l’Ajuntament de Barcelona, com per part d’empreses o comercialitzadores elèctriques per facilitar aquestes instal·lacions.

CONSULTA EL PROGRAMA DE LA JORNADA

Des de l’abril del 2019, Espanya disposa d’un marc legal, el nou Decret 244/2019, que permet  l’autoconsum elèctric compartit, i per tant, facilita la incorporació d’aquestes instal·lacions en edificis residencials.

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’aposta per aquesta tipologia d’instal·lacions per tal d’afavorir una transició energètica real que ens permeti fer front a l’emergència climàtica actual, i per això es considera clau que la ciutadania aposti per l’autoconsum compartit en els seus edificis.

Quins son els costos de fer una instal·lació d’autoconsum compartit? Què implica a nivell d’obres? Com funcionen els acords de comunitat a l’hora de repartir l’energia? O quines solucions de finançament tinc? Son algunes de les preguntes que intentarem resoldre durant la trobada amb representants de les comunitats de veïns, administradors de finques, empreses instal·ladores, comercialitzadores elèctriques i tècnics de l’Ajuntament de Barcelona.

La trobada serà dimarts 28 a les 16.30 hores. Per tal de participar-hi cal inscripció prèvia a través del següent formulari

També la pots seguir en directe a través del següent enllaç.

Leave a comment