Energia i Bosc Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu
Pirinnowatt Transició energètica al Pirineu

Què podem fer per reduir la nostra petjada de carboni?

Jofre Carnicer, investigador de la UB al CREAF juntament amb Maria Vives i Laura Blanquer, investigadores predoctorals del CREAF, responien fa unes setmanes a aquesta pregunta que feia un lector de La Vanguardia. Ells recomanen informar-se activament, canviar progressivament els nostres comportaments i posar en pràctica un consum conscient.

Del 2 al 14 de desembre es va celebrar a Katowice (Polònia) la Conferència de les Parts de la Convenció del Canvi Climàtic.

Es va discutir en aquesta convenció mundial com posar en pràctica l’Acord de Paris de 2015 per limitar el canvi climàtic a 1.5 º C. L’últim Informe del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPCC) ha ressaltat la necessitat d’una acció coordinada urgent per part de governs i la ciutadania, que serà de caràcter global i sense precedents en termes de les grans inversions econòmiques implicades (uns 2.5 trilions anuals d’euros sobre un PIB global de 84 trilions, al voltant d’un 3% del PIB global).

Per afrontar el repte del canvi global són necessaris grans canvis estructurals sense precedents en les nostres societats.

Per fer front al canvi climàtic són necessàries reduccions en les emissions de CO2 d’un 45% en 12 anys (2030) per evitar un dany greu al sistema climàtic, o incrementar l’ús de renovables en el sistema elèctric global d’un 24% actual a prop d’un 85-90% en unes poques dècades (30 anys). Es tracta d’un repte social i col·lectiu sense precedents. 

Llegeix l’entrevista a:

http://blog.creaf.cat/noticies/que-podem-fer-per-reduir-la-nostra-petjada-de-carboni/

Font: CREAF

Leave a comment